Site Overlay

3D Scannen

Woorden kunnen vaak maar moeilijk beschrijven hoe iets of iemand er uitziet. Een foto of een tekening zegt al veel meer. Maar het blijft beperkt en bovendien worden foto’s altijd enigszins vertekend door de lens die gebruikt wordt op het fototoestel. Met een 3D scan is dit anders. De verhoudingen kloppen precies en elk detail wordt weergegeven. Het mooie is natuurlijk dat je het onderwerp van de scan van alle kanten kan bekijken en dit geeft een andere ervaring.

Door iets of iemand 3D te scannen creƫer je het ultieme aandenken of voorbeeld. En aangezien het origineel digitaal is kun je hier op een ongelofelijke aantal manieren gebruik van maken. Je kunt het printen in tal van maten en materialen, het kan bewerkt worden, het kan eindeloos bewaard en gereproduceerd worden. Kortom, de enige beperking is je creativiteit.

Toepassingen:

Scannen van personen bij bijzondere gelegenheid of als ter herinnering, voor verdere digitale verwerking of als referentie voor bijvoorbeeld een schilderij of tekening.

Het scannen doe ik met een industriƫle handscanner die de beste kwaliteit scans garandeert. Een gemiddelde sessie, inclusief het opstellen van de apparatuur duurt gemiddeld ergens tussen de dertig minuten en een uur.

De scanner werkt met knipperend licht (structured light), het is niet slecht voor je ogen maar kan wel als onprettig ervaren worden (het scannen duurt overigens nooit heel lang). Uiteraard is dit ook niet geschikt voor mensen met epilepsie. Ik heb ook nog een infraroodscanner. Deze heeft geen knipperend licht, maar de resultaten zijn iets minder gedetailleerd.

Hoofdhaar laat zich over het algemeen slecht scannen met structured light. Het lukt wel normale droge shampoo uit een spuitbus die op het haar gespoten wordt om tot een betere scan te komen. Deze shampoo kan na afloop makkelijk uitgekamd of uit het haar gewassen worden. Met de infraroodscanner heb je daar geen last van. Die scant wel haar en donkere oppervlakken.

Alles wat glanst of zwart is laat zich niet of moeilijk scannen, dus brillen, hele donkere kleding, glanzende kledingstukken of juwelen bij voorkeur niet dragen tijdens een scansessie. Je kunt glanzende oppervlakken wel inspuiten met met een laag

Voorbeelden:

Copyright © 2023 . All Rights Reserved. | Chique by Catch Themes